Ehdot

Kasvinsuojelutuotteiden myynti- ja toimitusehdot

Voimassa 8.6.2022 alkaen.

Täydelliset Suomen Kasvinsuojelukaupan myynti- ja toimitusehdot.

kasvinsuojelu.fi on Suomen Kasvinsuojelukaupan omistama ja ylläpitämä markkinapaikka, jossa tuotteiden myyjänä on Suomen Kasvinsuojelukauppa (Y-tunnus 1946112-2) Seuraavia ehtoja sovelletaan Suomen Kasvinsuojelukaupan (myöhemmin ”Suomen Kasvinsuojelukauppa” tai ”toimittaja”) harjoittamaan kasvinsuojeluaineiden (myöhemmin ”tuotteiden”) kauppaan ellei Suomen Kasvinsuojelukaupan ja asiakkaan välillä ole kirjallisesti toisin sovittu.

1. Tilaaminen

Tuotteita voi tilata nettikaupasta osoitteessa www.kasvinsuojelu.fi

Tilauksen yhteydessä asiakkaan tulee aina ilmoittaa:

  • tilaajan nimi
  • Y-tunnus
  • yhteystiedot
  • puhelinnumero
  • sähköpostiosoite
  • tilattavat tuotteet ja tilausmäärät
  • toimitusosoite

Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä kulloinkin voimassa oleviin myynti- ja toimitusehtoihin. Voimassa olevat sopimusehdot ovat esillä osoitteessa: https://www.kasvinsuojelu.fi/ehdot/
Hyväksytystä tilauksesta asiakkaalle lähetetään tilausvahvistus ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Minimitilausmäärä kasvinsuojeluaineita on yhdellä tilauskerralla 150 € (alv 0 %).

2. Tutkintotodistus

Ammattikäyttöön tarkoitettujen kasvinsuojeluaineiden ostoon tarvitaan ammattikäyttäjän tutkinto. Lisätiedot www.tukes.fi. Suomen Kasvinsuojelukaupan tuotteet ovat tarkoitettu ammattikäyttöön. Asiakas sitoutuu tilatessaan toimittamaan kopion lainsäädännön vaatimasta kasvinsuojeluainetutkinnosta Suomen Kasvinsuojelukaupalle. Kopion voi toimittaa sähköpostin liitteenä osoitteeseen todistus(at)kasvinsuojelu.fi tai kuvaviestinä puhelinnumeroon 045 134 1524. Kopio tarvitsee toimittaa vain kerran tutkinnon voimassaoloaikana.

3. Hinnat

Suomen Kasvinsuojelukaupan tuotteiden hinnat ovat esillä osoitteessa https://www.kasvinsuojelu.fi. Hinnaston hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa. Hintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero, joka on tällä hetkellä 24 %.

Hinnat ilmoitetaan toimitettuna asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen. Toimitusehto on ”TOP asiakkaan osoite FINNTERMS 01”. Toimitusehto tarkoittaa toimitusta perille nimettyyn määräpaikkaan.

Tilauksen hintaan lisätään rahtimaksu joka on tilausmäärästä riippumaton 23 €/toimitus (alv 0 %). Talvikaudella lämpökuljetuksen rahtimaksu on 32 € (alv 0 %).

Laskulle ostavilta asiakkailta veloitetaan lisäksi laskutuslisä 5 € (alv 0 %). Muistutusmaksun lähettämisestä peritään 5 €.

Minimitilausmäärä yhdellä tilauskerralla on 150 € (alv 0 %).

Suomen Kasvinsuojelukauppa pidättää oikeuden hinnaston muutokseen ilmoittamatta siitä erikseen etukäteen.

4. Maksutavat

Maksutapoina käyvät yli 150 € tilauksissa Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Paikallisosuuspankki, S-Pankki, Säästöpankki, Oma Säästöpankki, Aktia, Handelsbanken ja Ålandsbanken. Käytämme maksupalvelutarjoajana Paytrail Oyj:tä (2122839-7). Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella ja välittää maksun Suomen Kasvinsuojelukaupalle.

Lisäksi maksutapana käy lasku, jonka maksuaika on toimituksesta 14 päivää netto ja viivästyskorko 11,5 %. Tarkastamme laskulle ostavien asiakkaiden mahdolliset maksuhäiriöt Suomen Asiakastieto Oy:stä. Suomen Kasvinsuojelukauppa ei tarjoa luottoa eli laskumyyntiä asiakkaille, joilla on rekisteröityjä maksuhäiriöitä tai asiakkaille joiden antamat nimi- ja osoitetiedot sekä Y-tunnus eivät täsmää virallisiin tietoihin.

5. Tuotteiden toimittaminen

Tuotteiden toimitusosoite ilmoitetaan tuotteita tilattaessa. Toimitusosoite tulee ilmoittaa mahdollisimman tarkasti. Toimituksille sovelletaan toimitusehtoa ”TOP asiakkaan osoite FINNTERMS 01”. Toimitusehto tarkoittaa toimitusta perille nimettyyn määräpaikkaan.

Asiakkaan tilaukseen lisätään rahtimaksu, joka on kaikkialle Suomeen 23 €/toimitus (alv 0 %), lämpökuljetus talvikaudella 32 € (alv 0 %). Toimittaja pidättää oikeuden muuttaa toimitushinnastoaan ilmoittamatta siitä etukäteen.

Toimittaja vahvistaa tilauksen asiakkaalle. Tilausvahvistus lähetetään sähköpostilla asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen.

Tuotteita ei ole mahdollista noutaa Suomen Kasvinsuojelukaupan varastosta.

6. Tuotteiden laatu

Toimittaja takaa tuotteiden olevan toimitushetkellä ominaisuuksiltaan tuoterekisteröinnin mukaisia. Lisäksi toimittaja takaa toimitettujen tuotteiden säilyvän vähintään kaksi vuotta, kun ne varastoidaan alkuperäisessä pakkauksessaan asianmukaisesti varastoituna kuivassa ja kylmältä suojassa. Toimittaja ei vastaa tuotteiden muista ominaisuuksista eikä käytöstä.

Tuotteiden käyttöturvallisuustiedotteet ovat ladattavissa kasvinsuojelu.fi sivuilta.

7. Vastuu virheellisistä tuotteista

Asiakkaan tulee tarkastaa hänelle toimitetut tuotteet heti toimituksen yhteydessä. Jos asiakas havaitsee virheen, niin siitä tulee tehdä maininta rahtikirjaan (katso kohta 7.).

Jos asiakas havaitsee saamansa tuotteen virheelliseksi, tulee siitä tehdä reklamaatio toimittajalle. Toimitukseen liittyvä reklamaatio tulee tehdä kahdeksan (8) päivän kuluessa toimituksesta. Käytön yhteydessä havaittu virhe tulee reklamoida viimeistään yhden (1) vuoden sisällä toimituspäivästä.

Asiakkaan tulee esittää näyttö toimittajalle tuotteen virheellisyydestä reklamaation yhteydessä. Jos toimittaja havaitsee reklamaation perustelluksi ja tuotteen virheelliseksi, asiakkaalla on oikeus saada toimittajalta virheellistä tuotetta vastaava määrä virheetöntä tuotetta ilman, että siitä aiheutuu lisäkustannuksia ostajalle. Vaihtoehtoisesti toimittajalla on oikeus purkaa virheellistä tuotetta koskeva kauppa ja palauttaa asiakkaalle kauppahinta virheellisen tuotteen palautusta vastaan. Lisäksi asiakkaalla on oikeus saada toimittajalta korvausta virheellisen tuotteen aiheuttamista välittömistä kustannuksistaan enintään virheellisestä tuotteesta maksamaansa hintaan asti. Reklamaatiot tehdään aina sähköpostilla osoitteeseen info (at) kasvinsuojelu.fi.

8. Vastuu toimituksesta

Vastuu toimituksesta määräytyy toimitusehdon ”TOP asiakkaan osoite FINNTERMS 01” mukaisesti. Toimittajan vastuu päättyy, kun tuotteet on purettu ajoneuvosta sovitussa määränpäässä. Toimittajan vastuun päätyttyä vastuu toimituksesta siirtyy ostajalle.

Vastaanottaessaan toimituksen asiakkaan tulee tarkastaa toimitus, toimituksen ulkoinen kunto, sekä rahtikirjasta oikea vastaanottaja ja tavaramäärä.

Toimituksen vajeesta, pakkausten vaurioitumisesta ja muista vastaavista seikoista on tehtävä tarkka kuvaus rahtikirjaan tai sen liitteeseen, ja toimituksen kuljettajan tulee vahvistaa se nimikirjoituksellaan. Lisäksi asiakkaan tulee kahdeksan (8) vuorokauden kuluessa toimituksen vastaanottamisesta ilmoittaa vajeesta tai virheestä Suomen Kasvinsuojelukaupalle sähköpostiosoitteeseen info (at) kasvinsuojelu.fi.

Asiakkaan tulee ottaa lähetys aina vastaan mahdollisesta toimituksen vajeesta tai vahingoittumisesta huolimatta. Jos asiakas laiminlyö lähetyksen vastaanoton ja hoidon, jäävät laiminlyönnistä aiheutuvat kulut vastaanottajan kannettaviksi.

9. Varastointiohjeet

Kasvinsuojeluaineet tulee varastoida kasvinsuojeluaineiden varastointiin soveltuvaan erilliseen kuivaan ja jäätymiseltä suojassa olevaan varastoon, jossa tuotteet eivät ole vaaraksi ihmisille, eläimille tai ympäristölle.

Tuotteen myyntipäällyksen tekstistä ja käyttöturvallisuustiedotteesta löytyy lisätietoja tuotteen varastointiin liittyen.

10. Ylivoimainen este (Force majeure)

Toimittaja ei ole vastuussa sellaisista toimitusten viivästymisistä tai estymisistä, jotka johtuvat yllättävästä toimittajan vaikutuspiirin ulkopuolella olevasta syystä jonka vaikutuksia toimittaja ei voi kohtuullisin keinoin välttää. Tällaiseksi syyksi katsotaan sellaiset tapahtumat kuten luonnonmullistukset, tulipalot, sota, kapina, viranomaisten pakko-otto tai takavarikko, tuonti- ja vientikielto, yleisen liikenteen tai energiahuollon keskeytykset, tavaranniukkuus, valmistajan toimitusvaikeudet, työselkkaukset ja muut sen kaltaiset seikat.

11. Poikkeukset näistä ehdoista ja ehtojen muuttaminen

Toimittaja varaa oikeuden muuttaa näitä ehtoja siitä ennalta ilmoittamatta.
Kuhunkin tilaukseen sovelletaan tilaushetkellä voimassa olleita ehtoja.

Näistä ehdoista poikkeavat ehdot ovat voimassa vain, jos siitä on sovittu kirjallisesti Suomen Kasvinsuojelukaupan ja asiakkaan välillä.